Gott nytt år för tusan!

Så var man tillbaka på ön. Det var en helvetesresa. Klockan fyra på morgonen bar det av från trollhättan efter noll sömn. Sen var Kaka fantastiskt jättesnäll och körde hela vägen. Jag var en total trafikfara. Kunde inte hålla mig vaken i en minut.
Klockan elva gick färjan. Den vi hade planerat att åka egentligen var ju fullbokad. Vi var i Visby klockan två på eftermiddagen. Då åt vi lite och sen segade vi ett tag i soffan. Spelade lite Assassins Creed. Det gick lite sissodär. Jag somnade på kakas axel och han somnade medan han spelade vilket resulterade i att Altair (karaktären i spelet) red in i väggar och grejer. Till slut gav vi upp och bestämde oss för att ta en powernap. Vi satte klockan på tjugo och somnade på en gång. Sen vaknade jag tokpigg klockan nolltre av att jag hade infernaliskt ont i ryggen. Det vissade sig att jag hade sovit på iPhonen sedan jag stängde av larmet på den vid åtta. Sen somnade jag om och vaknade inte igen förren klockan elva. Sexton timmar sömn. Wiho.

Nu är vi i alla fall relativt utvilade. Vi försöker spela igenom hela Assassins Creed så att vi kan köpa tvåan sen. Ikväll blir det nyårsfest i gemensamhetsrummet på volontär. Trerätters, Captain Morgan, fyverkerier och asbra sällskap. Låter inte dumt alls.

Ha ett jättebra nyår allesammans!
Puss

early in the mooorniiiiiing...

Jag har införskaffat mig två par sockar. Ett par röda och ett par grå. Båda med renar som skuttar runt på dem. Hur mysiga som helst. Dom har jga på mig nu. Och den bylsiga stora grå mysetröjan. Jag ligger i en soffa med datorn framflr mig, och bredvid mig sitter kaka och spelar playstation. Vi har fastnat totalt i var sitt spel. Han i army of two och jag i zelda - spirit tracks. Så vi är inte så sociala, men det är okej, för vi var på Olearys med folk och käkade förut.

Vi åker ju tillbaka till Visby den 30de, det har varit bestämt sedan länge, men vi hade inte bokat biljett än. Sen igår så skrämde sofie upp oss lite med att det var helt fullt på färjan hon hade tänkt ta, så vi skyndade oss att boka våran också. Och det var fullt där med. Inte helt överaskande. Förutom klockan elva på förmiddagen. Vilket betyder att vi måste åka klockan fyra på morgonen ungefär. Hurra. Men vi tog den i alla fall. Huga.
Jag vet inte om det är någon idé att lägga sig överhuvudtaget imorgon.

Paranormal activity

Förövrigt så har vi länge letat efter en riktigt läskig skräckis. Ni vet, inte en blodig och slamsig en som går ut på att folk bara köttar sönder varandra, för det är bannemig inte ett dugg skrämmande. Nej vi menar en sån där psykiskt påfresande historia som lixom lämnar bestående skador i form av tics och mörkerrädlsa.
Jakten har gått dåligt. Mycket dåligt. Ingen framgång alls. Tills i typ söndags. Då såg vi Paranormal Activity.
Herrejösses säger jag bara. Var försiktig med vad du önskar. För skadade blev vi. Fast det var ändå skönt på något sätt, att hitta det vi sökte. Vi har blivit besvikna så många gånger.
Men det jag egentligen ville säga är, att om ni är lika bsvikna på så kallade skräckfilmer som jag är, så se den. Gärna med så få andra människor i närheten som möjligt, med lampan släkt och efter att ha skrämt upp varandra lite innan med läskiga youtubeklipp. Fast se den inte ensam för sjutton bullar.

in trollhättan

Så var julen förbi. I år blev den firad hela tre gånger. Jag har ätit så grymt mycket julmat och godis. Framförallt godis. Mitt kolesterolvärde lär vara lite lagom högt sådär.
Det var jätteskönt att träffa familjen igen. Jag hade saknat dom som tusan faktiskt. Allihopa. Sen hade jag ju tagit med mig Kaka, vilket gjorde julen ännu bättre. Jag tror inte att han har fått några bestående men av mötet med min släkt. Om han har det så visar han det i alla fall inte. Haha.

Nu är vi hemma hos honom i Trollhättan. Vi kom igår och har redan hunnit fira jul två gånger. Ena med mamma och andra med pappa med pappas sambo. Vi bor hos Kakas syster och hennes sambo. Alla är hur trevliga som helst. De ska få en bebis snart. Jag försöker att inte visa för tydligt exakt hur spännande jag tycker att det är, för att inte skrämma någon. Jag vill ju inte ha barn själv än på ett tag, men jag är så oerhört faschinerad över att det ligger en liten varelse därinne som bara väntar på att få komma ut, och som hör allt vi säger. Hur jäkla coolt som helst egentligen.

Jag har fått grymt bra julklappar iår också. Hur många som helst. Min lilla plastbil är helt fullpackad med saker, speciellt eftersom jag valde att ta med mig keyboarden till visby den här gången. Bara den tog upp halva nissan.
Annars fick jag ett Dsi som jag hade önskat mig som fanken. Fyra spel till den också, helt galet. Jag borde göra läxor, men jag kan inte sluta spela nya Zelda. Jag fick Bowsers inside story, Sims castaway och harry potter också. Själva konsollen och två av spelen fick jag av mamma och pappa. Sen fick jag ett spel av bror och ett av morfar. Av kusinerna fick jag en locktång som gör fina vågor i håret. Jag fick pengar och godis. Kaka gav mig ett halsband med mysigaste katten på, plus hela bodyshopjulkalendern. Den med 25 paket. Helt galet. Jag öppnade paket i en halv evighet och fick hur mycket awsome saker som helst. Jag kommer lukta asgott och vara jättemjuk i flera år framåt.



lots of snö on the backe

Vi städar och packar för fullt. Vem kunde ana att det gömde sig en lägenhet under allt damm.
Jag har slagit in alla julklapparna. Det är galet mycket snö ute ochCarol of the Bells går på repeat. Första gången i december som vi känner sån där riktigt mysjulkänsla. Min hjärna har redan tagit ledigt. De två gångerna den här veckan som jag har börjat mina lektioner klockan tio så har jag försovit mig. Gravt.

Imorgon åker vi hemmåt. Skulle kolla bokningsbekräftelsen av färjan förut och upptäcker till min stora förskräckelse att vi har råkat boka till nynäshamn istället för oskarshamn. Helt absurt. Jag förstår inte hur vi lyckades. Både jag och Kaka satt ju och stirrade på skärmen. Men det går att boka om upp till två timmar innan avfärd, så det ska väl inte vara någon fara. Peppar peppar. Det är bara så himla typiskt. Hej och välkommen till mitt liv.

När jag skulle åka hem från skolan idag hade jag galna migränen, så jag var inte på glatt humör för att uttrycka det milt. Upp från hamnen i Visby finns det en jättebrant backe. Inget ovanligt egentligen, eftersom Visby består av enbart backar. Men den här är lite extra lång, lite extra brant och därmed alltså lite extra hal. Jag åkte bakom en relativt ny volvo, som tappade väggreppet mitt i backen. Lägligt nog. Sen började den kana bakåt. Jag saktade alltså ner så mycket jag bara kunde och kravlade fram i typ 8 km/h. Sen tappar naturligtvis även min bil fästet totalt och börjar kana bakåt den med. Hurra. Efter mycket trixande och backande lyckades jag äntligen få lite fäste och kunde åka upp för den förbannade backen. Volvon stog kvar och gasade frenetiskt medan snälla fotgängare slängde ut sand på vägen.
Måttligt road var jag. Men jag och min plastbil klarade det. Det låter lovande inför morgondagen. Minst tre timmar bilresa efter tre timmars båtresa. Wihoo. Jag längtar redan.
Fast den här gången är ju Kaka med i bilen. Så det ska väl inte vara så sabla farligt.




we empty the bar

Bartömning på Rindi. Bra läge för oss fattiga studenter. Vi förar i min lägenhet på Gin och Tonic, Redbull och Vodka.
Ses i dimman.

syns inte

Föresten. Om bilder och sånt inte syns ordentligt. Försök öppna bloggen i Internet Explorer istället om ni har det. Det blir inte alls lika estetiskt tilltalande, men bilderna syns i alla fall, vilket man kan säga är lite av meningen. Men alltså, jag ska försöka fixa det där, så att bilderna inte är genomskinliga. Jag vet bara inte riktigt hur än.
Som med mycket annat jag ska ta mig för så får ni helt enkelt ha tålamod.

räv i snö

Idag har vi haft 3Dlektion igen. Vi har renderat och lagt på material och sånt. Ett tag såg min späckhuggare ut att vara gjord i glas. Såg rätt coolt ut.

Eftersom skolans verisioner av 3D studio max, programmet vi använder, behöver licens för att startas så blir det ibland en hel del krångel när man ska använda det. Som idag krashade mitt program och jag var tvungen att starta om det. Men då fanns det inte kvar någon licens till mig eftersom andra klassen hade lektion samtidigt. Så från klockan tio till lunchen vid tolv satt jag och tittade på bilder.
Inte för att det gjorde så mycket egentligen, jag är rätt bra på att göra andra saker medan jag lyssnar på någon som föreläser. Men man blir betydligt mindre sömnig av att vara lite mer delaktiv i processen.

Hur som helst. Skulle ni ha tråkigt någon dag, eller sakna 3D studio max-licens så kolla in weheartit.com om ni inte gjort det redan. En massamassa fina bilder. Man får världens inspiration. Till typ allt.





Idag tycker jag att ni kan lyssna på den här:

Moon and Moon - Bat for Lashes




gävlar

Nu ska jag dricka oboy. All min frukost är slut och jag orkar inte handla. Men just dagens viktigaste mål har ju aldrig riktigt varit min grej, så det gör inte så mycket.
Sen blir det plugga av på allvar. Här ska det göras gälar. En jävla massa gälar. Bra söndag på er.


No brain, new brain

Jag är seriöst skadad av Alchemy, programmet jag pratade om. I det finns en funktion som heter mirror, vilket logiskt nog speglar det man har ritat på ena sidan så att det blir likadant på andra också.
Nu när jag stog framför spegeln och sminkade mig så kladdade jag ut lite foundation på ena sidan ansiktet. Sen kom jag på mig själv att förvänta mig att det skulle dyka upp av sig själv på andra sidan. Helt galet. Hur knäppt är inte det på en skala.
Jag behöver mer sömn eller alternativt en ny hjärna. Där har ni ett julklappstips. Huga,

unwrapping och steampunkprops

Jag har grymt mycket läxor att göra. Unwrappa en haj tills på tisdag. Femton thumbnails och ett par färdiga props tills på torsdag. Plus att jag inte har köpt klart alla julklappar. Långt ifrån. Julpaniken håller alltså på att infinna sig. På allvar.

Eftersom jag är så grymt stressad så tänkte jag plugga hela dagen idag. Det gick lite sissodär med det. Så ikväll ska vi gå ut istället. Dricka lite GT. Festa med game. Imorgon är det inflyttningsfest hos Sofie och sen kåren, antar jag. Så det lämnar söndagen kvar till mastodontplugg. Jippie.
Nu ska jag göra iordnig mig efter duschen och försöka hitta något jag kan ha på mig, vilket inte är helt lätt.
Ha en bra fredag. Oupa!

Mjau?

Jag laddade ner underbaraste applikationen till min iphone förut. Ett piano med kattljud. Sjukt nödvändigt. Det underhöll mig och Sofie jag vet inte hur länge. Ett litet tips bara. Man förstår inte hur kul det är med en massa mjau.
Godnatt.

Kissekatter och ryskonsert

Idag klagade min mamma på att jag bloggar för sällan. Min mamma. Då är det illa på allvar. So here we go.

Igår hade jag och sofie värsta julmysdagen. Hur trevligt som helst. Vi är ju lediga på onsdagar, och tanken var att jag skulle kliva upp ur sängen lite skapligt så att vi kunde sätta igång med julandet rätt tidigt. Men eftersom jag är trött som en nydrogad häst så försov jag mig lite och klev inte upp förren vid typ tolv. Jätteilla.

Sen gick jag och Soffan på stan, kollade lite i affärer. Köpte fjärde rullen julklappspapper. Tittade på gnagarna i djuraffären.
Köpte rådjur på Rusta. Det var ett litet äventyr för sig. Ni förstår att det fanns bara guldiga rådjur kvar att köpa som låg packeterade, men jag ville ha de i silver som var slut. Så Sofie och jag sneakade ner utställningsexen i en av de guldiga plastförpackningarna istället.

Efter det åkte vi till Maxi för att köpa ingredienser till lussebullar. Det blev lite annat också. Typ blommor och en bounty.
När vi hade placerat oss i bilen och var på väg hem så kom vi på att vi hade glömt saffranet. Så det var bara att åka igenom alla sjutton rondeller igen och rusa tillbaka in i affären. Saffran är förövrigt svindyrt i år. Jag läste någon stans att det kostar 70 000 kr kilot. Det är ju inte klokt. Det måste vara seriös brist på krokusar.

När vi hade bakat så cyklade vi ner mot domkyrkan för att lyssna på julkonserten som kårkören höll. Det var jättefint. En av tjejerna sjöng så att man höll på att rysa sönder, och domkyrkan är så fruktansvärt mäktig. Glasfönstrena är helt fantastiska. Vi tände var sitt ljus för våra mormödrar innan vi gick ut ur kyrkan också.

Sen drack vi glögg och åt våra saffranstingestar. Grabbarna som hade suttit instängda hela dagen i Kakas lägenhet och animerat kom över och vi tittade på Zombieland, som michael cera INTE är med i. Hör du det Sofie?

Idag har jag haft lektion från klockan ett till fem. Vår lärare tipsade om ett nytt program som vi satt och lekte i ett bra tag. Det är helt jäkla underbart och kommer vara till världens nytta. Ibland blir man överaskad över vad folk lyckas hitta på alltså. Så det är det vi sysslar med just nu pojken och jag. Leker sönder i programmet alltså.
Min mamma åker till Berlin inatt. Jag är inte ett dugg avundsjuk. Bah.



förbaskade vattendjur

Jag har suttit tills nu med djuren i 3D. Helt otroligt. Ingenting har fungerat som det borde.
Programmet som vi använder är som ett tjurigt litet barn. I trotsåldern. Man får lixom tjata, skälla, hota, muta och använda sin lenaste finaste röst för att det ska fungera. Inte ens då gör det det ordentligt. Baah.
Nu får det anses vara klart i alla fall. För jag orkar verkligen inte mer.
Imorgon ska jag upp mitt i natten. Halv nio. Galet.

RSS 2.0