pajdisaster

Klockan är nästan åtta. Jag är hungrig som en svulten kiwi. Det mest logiska vore ju att äta kan man tycka. Men vi väntar på pajdegen som ligger i kylen. Jag vet inte varför man ska göra det. Vet någon det?
Vi hade kunnat äta sjukt mycket tidigare, om det inte vore så att jag tappade ut all färdig pajdeg på golvet förut. Curse that slippery bowl. Så kaka fick skutta iväg bort till Ica och köpa mer smör. Helfestligt.

Det är så himla typiskt. Sånt där händer alltid när man är som mest hungrig.

magmonster

Jag har sablarns ont i magen. Det är straffet för allt gott som jag har öst i mig idag. Thaimat. Tacos. Varm fruktsallad. Min mage tål ingenting. Ibland känns det lite som att jag lika gärna kan sluta äta helt, för det gör ju bara ont i alla fall. Det spelar ingen roll vad jag äter. Himla typiskt.

Jag skulle ju kunna gå till doktorn. Mamma har skällt på min hundra gånger för att jag vägrar gå dit. Det är så himla barnsligt, jag vet det. Men jag hatar det. Läkare. Hur det ser ut, men framför allt hur det luktar. Jag kan inte beskriva det utan att låta klyschig och fånig igen, men det luktar sjuka människor och död. Jag pallar det inte. Jag gör verkligen inte det. Hur pinsamt det än är. Jag är hellre sjuk. Typ. Peppar peppar. De orden lär jag ju få äta upp nu, men det är så det är. Jag kan ju knappt stå ut med mig själv när jag är dålig. Måste stänga in mig i något rum någon stans och isolera mig från alla andra människor.
Det kanske har att göra med mitt "alltid vara stark-syndrom". Att andra inte får se mig svag.
Jag vet faktiskt inte. Vem gör det.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite. Imorgon ska jag sova fasligt länge. Sen ska jag umgås hela dagen. Typ bara mysa med film och godis. Det känns awesome. Kanske titta på ett How I met Your Mother till. Vi missbrukar den serien nu, kaka och jag. Har sett typ tre säsonger på två dagar. De börjar bli som mina vänner, karaktärerna. Det känns inte helt friskt.

Ha en helmysig lördag.

My Cookie

Okej. Jag har glömt att presentera min pojke. Han dök upp när jag hade tappat hoppet totalt om att det fanns killar som han.
När jag flyttade in i min första lägenhet här i Visby, på Volontärgatan, så flyttade han in i lägenheten vägg i vägg med mig. Sjukt maxat. När händer sånt lixom.
Nu har vi som sagt just flyttat in i en tvåa på Adelsgatan, mitt i Visby. Jag vet att jag låter jättelullig, fånig och allderles klyshig, men han är bäst. Bästigast.
Så nu när han dyker upp här imellanåt så vet ni vem han är. Min Christian.






Tadaa

idag är stressens dag

Idag är stressens dag. Jag är nästan klar med uppgiften. Sitter nu med dom sista delarna innan det är dags att skicka in. Det är efter klockan tolv, men det får vara så. Jag tror inte att det spelar någon roll, bara den är inlämnad innan det är dags för redovisningen imorgon. Jag är lite nervös faktiskt. Man vill ju inte att folk ska tycka att det man gör är tattigt.

Jag packade ihop alla mina saker i lägenheten förut. På två timmar. Helt sjukt. Antingen är jag galet effektiv, eller så beror det på att min lägenhet är så sabla liten. Men jag kommer sakna den lite. Det var ju trots allt min första.
Allt jag äger ligger i fem flyttakartonger och fyra plastpåsar. På ett ungefär. Jag har ju lite möbler och en tv också. Sen är det ju sex ikea kassar med kläder, och jag som aldrig hittar något att ha på mig.

Det största problemet just nu är att vi fortfarande inte har några förvaringsmöjligheter i den nya lägenheter. Så vi kommer leva i en borg av kartonger i ett par månader. Eftersom vi betalar dubbel hyra just nu så har vi inte råd att köpa allt på en gång. Det räcker med att vi är i desperat behov av en soffa. Allt är än en gång så himla dyrt.
Vi var på EM idag för att impulsköpa en soffa. Det gick åt skogen. Den billigaste som fanns som inte såg hård och hemsk ut kostade 7000 kr. För en tvåsitssoffa på 180cm lixom. Det är inte klokt. Vad är dom byggda av? Elfenben, kashmir och små delar av tapirer. Jag förstår inte.

Bäst idag var när vi kom på att vi inte har någon brevlåda i närheten av vår lägenhet. Vart i hela fridens namn kommer vår post lixom.

Jaja allt löser sig, och inatt sover vi i den nya lägenheten. men knappt några möbler, inga lampor och omringade av kartonger. Haha.

freeze

Nu sitter jag i vårat hemklassrum och flyttar vertricer på fisken fram och tillbaka. Det är sjukt svårt att bli nöjd. Det är alltid något som kan fixas till lite, sa jag önskar verkligen att jag hade lite mer tid.
Jag sitter med jacka och mössa på mig. Inget ovanligt egentligen. Vårt klassrum är galet kallt. Fingrarna håller på att frysa fast i samma läge tror jag.

Ostbåge

Hej kära vänner, det var inte igår.

Jag har infernaliskt ont i ryggen. Mest eftersom jag har suttit som en jäkla ostbåge i soffan i fyra dagar när jag har jobbat i 3D. Våran slutuppgift i det ämnet är tills på fredag. Eller torsdag natt för att vara mer exakt, och jag har som vanligt allderles för mycket kvar på den att göra.
Allt tar sån lång tid. Idag till exempel har jag hunnit göra lite på en fisks huvud samt alla dess fenor. Sen har jag inte hunnit mer. Sedan klockan fyra i eftermiddags. Det är ju galet. Imorgon måste jag göra klart fisken helt och fixa en massa detaljer. Sen ska modellen unwrappas, textureras, ljussättas och animeras. Sen ska det renderas. Inget av det här kanske säger er ett dugg, så jag kan ju göra en snabb enkel förklaring.

Tänk att modellen man gör är inslagen i papper. Att unwrappa är att lixom skära på logiska ställen i pappret och lixom veckla ut det så att det blir platt. Så som man gör med jorden för att kunna göra kartor ungefär. Detta gör man för att man sedan ska kunna texturera. Det innebär att man målar på pappret. Typ hud om det ska vara en människa och päls om det ska vara en katt. Till exempel. Sen ljusstätter man den vilket är precis som det låter. Och att animera i det här fallet betyder att vi ska göra så att modellen snurrar. Så att man kan se den från alla vinklar lixom.
Det är alltså det jag måste göra tills torsdag natt. På fredag är det redovisning. För hela klassen. Då måste det vara awsome. Behöver jag säga att jag är körd.

Mitt i allt detta så behöver jag packa ihop mina saker, för på torsdag flyttar vi in dom i min och Kakas nya lägenhet. Vi ringde på en annons vi hittade på Blocket i fredags. I lördags tittade vi på den och i söndags blev den vår. Vi ska skriva kontrakt imorgon. Helt underbart. En riktig lägenhet. Nyrenoverad och fräsch, med betydligt mer plats än vad vi har nu, och så är den på två våningar. Jättebra.
Vi har dock ganska sjukt dåligt med möbler. Typ förvaringsmöbler alltså. Så vi kommer få köpa en massa sånt nu. Vet ni hur dyrt det är. Helt skadat. Vi kommer bli helt panka.
Vi har hittat en jättegrym tvbänk på IKEA. 3700 kronor. Gosh lixom.


RSS 2.0