Hello sunday

Okej, jag vet, det är lördag och inte söndag. Men en söndag för ett tag sedan så påbörjade jag ett inlägg som inte publicerades. Sen tog jag ett par bilder för att få fram poängen i det. Nu har jag glömt total vad jag skrev, men här är iallafall bilderna. Så kan ni få se hur jag ser ut en söndag. En slösöndag.



Min älskade grå mysetröja.

bear and bucket

Jag kommer ofta ihåg vad jag har drömt. Speciellt om det är något konstigt, vilket det inte helt sällan är.
Inatt blev jag jagad av en monstruöst stor björn. I en herrgård. Med en massa våningar. Typ fem. Det var trappor och stegar överallt. Och en massa människor. Jag har inte en aning om vilka som var med mig, men det var folk jag kände.
Det bästa var att fast den där enorma livsfarliga björnen försökte döda mig och jagade mig genom hela huset, så var det ingen mardröm. Jag var knappt rädd. Bara exalterad och tyckte att det var allmänt spännande. Helsjukt.
Sen bytte drömmen plats och jag satt helt plötsligt i en biosalong med ett gäng folk från klassen. Det var någon framme vid scenen som kastade ut hinkar med vatten på folk runt om mig i publiken. Jag blev inte träffad, men jakob ( en kompis) blev. Han blev jättejättearg och började skälla på den som kastade hinkarna. Hur konstigt som helst.

Rain of fudge

Himmel och pannkaka, sylt och grädde. Det är soligt ute. Tokfint. Och det blåser inte sådär vansinnigt mycket som det brukar heller. Gissa om det gör mig glad.

Jag gick upp nyss. Det var lite smärtsamt nästan, eftersom sängen var så himla skön. Egentligen hade jag ställt alarmet på tio, men när jag vaknade då kom jag fram till att det var på tok för tidigt. Så jag somnade om. Sen vaknade jag precis en timme efteråt. Galet matchat.

Ikväll blir det ju som bekant New Moon. Jag är för förväntansfull för mitt eget bästa. Man kommer ju bli tokbesviken säkert. Speciellt eftersom jag har läst boken först den här gången, och boken är ju galet bra. Sorglig som bara den.

Nu måste jag hoppa in i duschen. Sofie har säkert redan gått upp, gjort sig i ordning, ätit en stadig frukost och gått en promenad. Typ. Hon är avundsvärt mycket bättre än jag på att ta hand om sig själv. Sen att det inte är så svårt att vara duktigare än jag på den punkten är en annan sak.

Föresten frågade jag Oljud om hjälp igår med att komma på ett bra namn på råttan som jag ska köpa efter nyår. Han tyckte att jag kunde döpa den till ett typiskt travhästnamn. Det urartade lite lätt i mitt huvud. Så nu funderar jag på om den inte ska heta Rainbow Pegasus, Marshmallow Hurricane eller liknande.


en fredag

Klockan fem i eftermiddags så åkte Kaka hem. Med hunden Sam och med bilen. Jag hann väl ungefär tänka tanken att "Just det, det är såhär det känns att vara ensam ja. Fanken vad tomt och tyst det är" innan Oljud ringde på dörren och stövlade in i lägenheten. Sen var det inte så tomt längre.
Sedan han kom har vi båda varit väldigt aktiva. Vi har tittat på idol, på kampsport och ultimate fighter*, blandat annat skräp och pimp my ride.
Sen laddade vi ner fåniga applikationer till våra iPhones. Som en mustasch, en virituell snökula, fingerlöpning och sudoku. Jag har också landat ett par flygplan på mobilen.
Den enda gången vi faktiskt orkade resa oss från sängen var när vi knallade ner till Coop för att köpa julmust och till McDonalds där vi åt.
Så beundransvärt nyttig och produktiv har jag alltså varit idag. Är riktigt stolt över mig själv faktiskt.
Men det är rätt lugnt, jag kommer ju vara jätte hälsosam imorgon tillsammans med Sofie när vi kommer häva i oss sanslösa mängder godis, gå på bio och äta god mat. Jisses vilken helg.

Fick reda på igår att fyrasidorsrapporten måste lämnas in på tisdag. Jag som trodde att vi skulle ha til den första december på oss att göra klart den. Det är lite lätt lagom surt sådär. Mest eftersom jag inte har börjat överhuvudtaget, och förövrigt knappt kommer ihåg vad vi gjorde. Bravo mig. Men jag tänkte sätta mig med det hela söndagen. Förmodligen måndagen också. Jag lär ju inte bli klar på en dag. Den ska vara rätt redigt saftig och vetenskaplig tydligen.

Jag skulle även vilja passa på att berätta lite om min tv. Som är knäpp. Inte på det där lite gulliga sättet som folk kan vara knäppa på, utan KNÄPP. Som i galen. Som i vansinnigt irriterande. Som i snart-bär-jag-ut-dig-och-släpar-dig i asfalten irriterande. Andas. Den vägrar gå på. Man trycker på knappen och så dröjer det typ en kvart innan tvn hoppar igång. Inte alls frustrerande. Efter att man har försökt starta den så hinner man laga mat, duscha och rädda ett fattigt land innan man faktiskt kan titta på den.

Sen har vi historiens skummaste kanal också. Den består av en svart skärm med massa text på och en kurva som går upp och ner. Tänk er en sån dära maskin som mäter hjärtfrekvenser fast ändå inte. Det ser ut som att den mäter något annat, men vi har ingen aning om vad. Jättemystiskt.
Här om dagen hade helt plötsligt bilden ramlat lite åt sidan så att allt var lite snett ( ja vi kollar till kanalen lite då och då). Och dagen efter det så hade den tippat helt upp och ner. Nu är den rak åt rätt håll som den ska vara. Men den är precis lika skum. Det känns lite som en del av en skräckfilm. Som att vi alla kommer att dö nu, när vi har tittat på den. Så hör ni inget från mig så vet ni vad det beror på.

Nu ska jag nog lägga mig. Jag är för trött för att titta på film, spela eller rita. Men jag är för pigg för att sova. Helt underbart och dagens I-landsproblem. Jag kanske tar och landar ett par till flygplan. Det är enormt beroendeframkallande och tar inte sådär övermycket energi av min stackars dygnsrytmsskadade kropp.


*Ulitmate Fighter är en dokusåpa om män som ska bli den ultimata fightern inom kampsport. Tänk er testosteronpumpade tvåmetersmän som väger mer än två valrossar. Som pucklar på varandra och gråter hejdlöst när dom förlorar. Tänk jättebebisar. Som slåss. Förvånansvärt underhållande faktiskt. Top Model släng dig i väggen lixom.



knäppknä

Okej. När jag stog där med deg på hela armarna så slog det mig att jag inte har någon kavel. Så det var bara att åka till affären en tredje gång.
Men bullarna blev goda. Tror jag. Jag har ju inte ätit av dom själv än. Det är inte hysteriskt många kvar dock. Vad är det med killar och bullar egentligen.

Vi tittade på Up sen. Den nyaste pixarfilmen ni vet. Rätt charmig. Men inte som Hitta Nemo eller typ Monsters Inc. Men det är ju rätt rejält svårt att maxa dem.

Vi kom just tillbaka från en promenad. vi gick i ungefär en timme. I spöregn. Jag blev tokblöt. Utom precis under knät. En rätt stor fyrkant som var torr på båda benen lixom. Varför. Har jag så stora knän så det lixom skymmer resten av benen eller. Vad konstigt det måste se ut.



Vilse i visby

Utanför min lägenhet dunkar det en massa. Högt och störigt. Det låter ungefär som när man slänger igen postlådelock. Fast hela tiden och jättehårt. Jag vill egentligen kolla vad tusan det är som låter, men jag orkar inte.

Jag gick upp klockan halv åtta imorse. Jag tror faktiskt att det är det tidigaste jag har gått upp sedan jag kom hit. Anledningen var en frisörtid klockan halv nio. Det var antingen idag eller den 4de december, och så länge orkade ajg inte vänta.

Som ni kanske vet så omges Visby av en mur, ringmuren, och i denna mur finns det ett visst antal öppningar där man kan åka ut. Ett för varje väderstreck. Salongen där jag skulle klippa mig låg vid söderport, så det var där jag parkerade min bil. Men när jag skulle åka sen så upptäckte jag att söderport tydligen är enkelriktad, så att åka ut där funkade inte. Jag fick helt enkelt bege mig åt det hållet på vägen som man fick lov att åka.
Efter detta följde en trasslig och smula frustrerande bilfärd genom i princip hela Visby. Ungefär alla vägar är tydligen enkelriktade, jättesmala och nästan omöjliga att ta sig fram på. Gissa om jag svor. Jag som även blir lite lätt panikig när jag inte hittar med bilen. Jag åkte alltså in i söderport där klockan halv nio på morgonen, men kom ut ur norrport klockan elva. Helskumt. Det kändes helt uppochned. Men ut kom jag.

Sen när jag skulle handla lite grejer till bullarna jag tänkte baka idag, eftersom jag är ledig och allt, så glömde jag jästen kvar på bandet. Jästen. Fasen. Vilket betyder att jag nu måste knalla tillbaka till affären för att betala för en ny. Helt värdelöst.

Det är det jag ska göra nu. Skutta iväg för att handla lite jäst så jag kan baka. Jag ser redan fram emot all deg jag ska äta. Waha. Tur att jag får en lite motion på vägen dit och hem innan.
Ikväll ska vi äta min varma pastasallad. Det ser jag också fram emot. Känns fint att dagen cirkulerar runt vad jag ska äta. Ett praktmatvrak. Men det står jag för, mat är gott.


Ägg på pizza och hårproblem

Igår byggde jag ett hus i 3D. Det blev finare än vad jag trodde att jag skulle kunna göra det. Faktiskt. Men det är inte klart än. Jag vill lägga på lite mer detajer först faktiskt. Sen kan ni få se det. Kanske.

Idag skulle vi ha haft en lektion i koncept bild men Nicodemus, våran lärare, hade tydligen blivit matförgiftad av ägg på pizza så den ställdes in. Lektionen imorgon också tydligen. Lite surt, jag var pepp på lektion. Fast nu har jag tid att rita och klippa mig, det är ju inte helt fel det heller. Jag ser skräp ut i håret. Måste fixa det. Känner mig lite som skurvatten. Ungefär.

Nu ska jag ringa min kära moder, för nu har jag ju faktiskt tid med det också. Sen ska jag skriva en önskelista. Till jul alltså. Det är svårare än vad det låter. Varför kommer man på hur många saker som helst under året som man vill ha, men som är helt borta ur huvudet sen innan jul när man behöver komma ihåg det. Jag fattar inte, det är likadant varje år.

10.33

Jag sitter och har en lektion i 3D. Den är inte slut förren klockan 17. Sex timmar. Det är ju tur att det är jätteintressant. För jag är trött, fryser och fick just galna kliet i halsen. Man vill ju inte störa klassen med att hosta lixom.
Det var riktigt svårt att gå upp och komma iväg i morse. När folk börjar senare och får ligga kvar och sova, är det löjligt plågsamt att behöva ge sig ut i regnet och ta sig ner till skolan.

Intelligens och hårproblem

Jag satt och undrade ungefär hur länge som helst varför min laptopskärm var så konstigt dunkel, tills nyss då jag upptäckte att strömkabeln inte satt i. Bravo.

Vi tittade nyss på grannfejden. Vilka människor det finns alltså. Helt sjukt. Sura jäkla gubbar som bråkar om en freakin väg. Som kanske eller kanske inte borde vara fem eller två meter. Som bråkar så illa att dom börjar slåss. I kalsonger. Kom igen.

Annars har jag inte gjort mycket nyttigt idag. Tvättat och diskat typ. Tittat på Lilo & Stitch. Slappat. Bara nödvändiga saker.
Nu ska jag göra tutorials och imorgon har jag lektion från klockan tretton. Ska försöka få tag på någon som kan färga mitt hår innan helgen också. Det ser för risigt ut.


dygnsrytm obefintlig

Idag gick vi upp klockan sex. På eftermiddagen. Sen åt vi frukost. Vadå pissig dygnsrytm. Måste försöka få tillbaka en relativt normal sådan nästa vecka. Det här håller ju inte. Kan omöjligt vara hälsosamt.

Nu ska jag diska all disk som står på bänken. Jag kan inte laga mat förren det är rent och fint på bänken. Allt annat känns sjukt skabbigt. Speciellt om man ska typ skära grönsaker och sånt. Det känns lite som att dom absorberar smuts. Och vi ska göra tacos. Då skärs det ju mycket sånt lixom. Grönsaker alltså, inte smuts.
Vi åkte för att handla grejer till just tacosen förut. Vi behövde i och för sig lite shampo, smör och andra nödvändiga grejer, men det var för tortillas och liknande som vi åke speciellt. Sen när vi äntligen hade handlat klart allt, hade betalat och var på väg ut ur dörrarna på Maxi så kom vi på att vi hade glömt just tacosgrejerna. Så det var bara att traska tillbaka och göra om hela proceduren igen. Sjukt typiskt.

När vi har käkat så ska vi spela. Dragon Age. Fast bara i typ två timmar, för sen säger våra datorer till att det är dags att lägga av genom att nästan brinna upp och börja lagga. Helt underbart. Måste verkligen köpa en kylplatta. Kaka gjorde någon fin provisorisk lösning igår genom att palla upp laptopen på två saxar. Hmm.
Det är fint att skolan ger oss datorer som vi inte kan spela ordentligt på och som ger upp när man försöker göra vissa helt väsentliga grejer i 3D programmen. Ultimat när man går en spelutbildning. Inte.

Näh nu har jag skjutit på det tillräckligt länge. Diskandet alltså. Orena stekpannor och bestick ropar på mig.
Ha en slö söndagkväll. Ciao.

jordens undergång och monsterslakt

Lugn fredag blev till lugn fredag med en skruv. Vi spontangick nämligen på bio också. 2012. Katastroffilmen ni vet.
Det här må låta jättesjukt, men jag gillar katastroffilmer, och jag vet inte ens varför. Det är något med att se jorden fullkomligt krossa hus och vägar till små högar av sten och pulvriserad asfalt som gör mig exalterad.
Annars var inte filmen något att hurra för. Amrikaniserad som bara den. Rätt förutsägbar. Sen stör det mig när folk i filmer handlar helt korkat och orealistigt. Så att man irriteras över deras dumhet lixom. Som i skräckfilmer där det alltid finns med en kvinna som är sådär fullkomligt hjälplös och trög på gränsen till hjärnlös. Varför envisas dom med att framställa oss så. Jag förstår inte.
Effektmässigt var filmen rätt cool dock. Hänförande bra gjord i mellanåt. Läste en recension någonstans där dom sa något i stil med att jordens undergång aldrig har sett snyggare ut, och dom har nog banne mig rätt.

Nu ska det spelas Dragon Age. Jag har bara hunnit göra själva karaktären hittills. Det var rätt mycket jobb bara där. Perfektionist och allt. Det är äntligen dags att bekämpa lite ondska. Hoppas att ni har en mysig fredag. Nu fick jag deja vu. Galet. Kändes som att jag har skrivit det här förut. Wierd.
Aja. Auf Widersehen.

löftesbrytande och jultorsdag

Jag skäms över att säga det men jag gillar I Gotta Feeling med Black Eyed Peas. Den gör mig glad. Vad gör man åt sånt. Går det att bota på något sätt?

Som ni kanske har märkt är jag plågsamt dålig på att hålla löften. Inte alla sorts löften kanske, men allra helst sånna man ger i bloggar. Om fler bilder och sånt. Om bilder från Halloween framför allt. Jag önskar att jag kunde säga att jag inte har haft tid, för jag har gjort väldigt mycket uppgifter och sånt. Men det är en liten twist av sanningen, för jag har använt rätt många timmar till film och tv tittande också. Teoretiskt sett hade jag ju kunnat lägga in bilderna istället för att titta på ett sömnigt avsnitt av Arkiv X igår. Till exempel.
Ja jag vet att jag är dålig. Jag är fullkomligt hopplöst medveten om det. Och jag försöker bättra mig. Ibland.

Så nu gör jag ett litet test. Jag försöker skriva här varje dag. Försöker. Ett par rader kanske bara. Det kanske inte blir så hög kvalite på det. Men ni får ändå reda på vad jag sysslar med.

Innan det kan ni få ta del av vad jag gjorde igår. Det kunde ha varit som vilken vanlig jäkla torsdag som helst. Men det var det inte. Det var jultorsdagen. Eller ja. Vi försökte, nästan med våld, tvinga fram julen genom att häva i oss ofantliga mängder skållhet glögg samtidigt som vi pysslade ihop var sin egen julstjärna och lyssnade på julmusik. Det förekom även pepparkakor. Ytterst mysigt.
Som alltid när jag pysslar blev jag lite arg. Allt verkar tycka att det är okej att bråka med mig. Först limmade jag fast papper fel, så jag fick sitta med en nål och en klumpig köksax för att försöka sprätta bort skiten. Sen gick en tråd med en magnet av så att jag fick, under mycket svärande och pillande, försöka fixa ihop den igen. Sen gick den sönder ungefär sju gånger till. Hurra.
Men den blir rätt fin, stjärnan.

Innan allt det här hade vi simmat föresten. Jag blev arg då också. Inte bara arg föresten. Mer förbannad. På att folk i simhallar är så himlarns ohyfsade och ständigt ivägen. Långsamt simmar de också. Fruktansvärt långsamt.
Tillslut måste man simma om, eftersom man ligger och simmar typ hundsim där bakom för att undvika att simma rakt in i dom, och då blir man sparkad och blängd på. Uschalingen.

Inatt drömde jag att jag skulle ut och resa med Tyra Banks. Till Kefalonia närmare bestämt. Planet skulle gå klockan 10.00 och vi var ungefär en halvtimme bort från flygplatsen. Vi åkte och handlade och blev nästan överkörda av John Tucker (google it), bara för att upptäcka att jag inte hade packat när vi kom hem. Och att inga av mina kläder var tvättade. Samt att det stog en stor bäddsoffa i mitt rum så det gick inte att komma fram till garderoberna ordentligt. Klockan var helt plötsligt 10.38. Jag började seriöst gråta och bad mamma om hjälp att packa. Men hon hann inte för hon tog hand om en hamster och tittade på sportspegeln (?).
Varför i hela fridens namn drömmer man sånt.

Halloween incoming

Tänkte förövrigt att jag skulle ta mig i kragen och lägga upp bilderna från Halloween. Eller ja, de som togs på förfesten. Det blev inga bilder resten av kvällen eftersom det är lite småriskabelt att släpa med sig en systemkamera när man dricker massa Gin&Tonic. Men som sagt. Bilder imorgon. Då vet ni.

snöet vann

Jag bestämde mig på vägen hem från skolan idag. Om vad jag ska tycka om snön alltså. Jag gick upp för alla hundra backar i Visby samtidigt som jag släpade min cykel. Den hatar mig just nu och har bestämt sig för att högsta växeln är bara den som är okej. Så att cykla hem är bara att glömma. Om man inte satsar på att få ett astmaanfall och dö alltså.
Hur som helst. Vinden ven och snön fullkomligen attackerade mitt ansikte. Flög in i min näsa, min mun och i mina ögon. Öronen blev iskalla och håller just nu på att falla av. För smart som jag är så glömde jag att ta på mig min mössa.

Men trots allt det här. Trots att jag förfrös mina knän och har snö i hela ögat, så är det klart värt det. För när jag var nästan hemma och cyklade över parkeringen så hade snön lagt sig som ett fint litet täcke runt om mig. Visserligen ett rätt tunt täcke, men ändå. Och det var så sablarns mysigt. ÄR så sablarns mysigt.

För nu är det okej. Det är okej att ha mössa på sig innonmhus. Det är okej att stanna inne hela dagen under duntäcket och bara mysa. Okej att häva i sig stora mängder glögg och varm choklad. Baka lussbullar. Planera julklappar. Pyssla. Gosas. Tända ljus. Allt sånt übermysigt som man har glömt under sommaren är helt plötsligt okej igen. Det är rätt underbart när man tänker på det, och är helt klart värt lite slask och köld.

Talet gick bra föresten. Det var precis lika olidligt att se sig själv prata som jag hade föreställt mig. Men jag överlevde, och såg inte hälften så nervös ut som jag var. Faktum är att folk sa till mig att jag inte såg nervös ut alls. Helt surrealistiskt. Måste dock gestikulera lite mer nästa gång. Mental note, veva med armarna när du pratar.

Nu ska jag försöka återfå värmen i kroppen medan jag väntar på att klockan ska bli sex. Simmardags.
Sen när vi har plaskat klart så beger vi oss hemmåt för att laga varm pastasallad åt grabbarna. Den ska ätas framför Greys Anatomy och Fråga Olle Dokumentären. En liten ny tradition vi har skapat. Få program är så underhållande som Fråga Olle Dokumentären för övrigt. Så konstiga människor det finns i världen. Jag säger då det. 
I julklapp vill jag föresten ha ett luddigt djur. Bara så ni vet.


snöigt

Det snöar i Visby. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Å ena sidan är det fruktansvärt mysigt och fint med snö. Å andra sidan är det schweinkallt och så blir det fullt av äckelslask när det smälter sen. Och så blir man blöt om fötterna. Kall om näsan. Wääh.

Nu måste jag skriva det sista på talet. En liten fin avslutning sissodär. Så har vi det ur världen. Ska bli skönt.
Sofie och jag ska simma sen. Det är också skönt. Otroligt skönt faktiskt. Jag är ju en fisk. Jag har saknat vatten.



trött

Idag har jag min första lektion i 3D. Den är intressant men jag är trött. Koncentrationsnivån är alltså inte så hög. Alls. Och det är iskallt i klassrummet. Jag sitter med jacka på mig och fyser lika fanken.
Sen måste vi göra hundra saker. Framförallt storhandla. Vi har inget kvar att äta. Inget bröd. Ingen mjölk. Massa pasta, men inget att ha till. En tredjedels påse pyttipanna.
Städa lägenheten vore också en bra idé. Det är ost och löv överallt. Inte världens trevligaste kombination kanske. Pizzakartonger och disk står överallt. Då plockade vi ändå lite igår. Men nu har vi inte orkat. Och jag som lovade mig själv att inte bli sån. Som har pizzakartonger stående. Men det är så utmattande att städa och diska hela tiden. Speciellt när man börjar dagen med det.

Jag har ett tal jag måste öva på också. Det ska vara på tre minuter. Inte så himla länge egntligen. Grejen är att man inte bara måste köra det framför en massa folk i en grupp, man blir dessutom inspelad. Så man kan se hur man ser ut när man håller tal. Usch. Jag vill inte se mig själv hålla tal. Sen valde jag ett ämne att prata om som inte är helt smidigt egentligen. Om jag uttrycker mig bara aningen fel så kommer jag ha alla killar, och därmed 80% av publiken, mot mig. Känns inte helt bekvämt egentligen. Men ska man ställa sig framför alla och hålla tal kan man lika gärna göra det på riktigt lixom. Satsa lite.

Förutom att vara trött som en häst så är jag glad. Glad och lycklig. Peppar peppar. Det känns rätt fint egentligen. Allderles för fint. Jag hoppas det inte skiter sig helt plötsligt nu bara för att jag sa så. Då blir jag tokig.

Nu ska läraren köra igenom hela kursen på två timmar, så det är bäst att jag engagerar mig. Så jag inte missar en massa. Ha en bra tisdag.

RSS 2.0